Medic angajat de cabinete asociate de medicina de familie

Share Button

Intrebare:

Fac parte dintr-o asociere de doua cabinete individuale de medicina de familie (2 medici). Eu am o lista de peste 2200 pacienti si am angajat un medic care este si el specialist MF.Desi lucreaza in cadrul cabinetului meu, consultand pacientii inscrisi pe lista mea, angajarea s-a facut pe asociatie. Pot beneficia de bonusul de puncte acordat cabinetelor individuale care au medic angajat? Mentionez ca avem liste distincte de pacienti in cadrul asociatiei, care genereaza venituri diferite din partea CAS pentru cele doua cabinete.

Raspuns:

Fiind o forma asociativa, este normal ca angajarile sa se faca de catre "furnizorul" cabinet medical asociat. Faptul ca medicul angajat lucreaza pe lista dumneavoastra, inseamna ca aveti si spatii/locatii diferite (dumneavoastra si asociatul), caz in care trebuie precizat in contractul de furnizare la cine anume este angajat medicul. 
Daca sunt indeplinite toate conditiile de mai sus, iar lista de pacienti este de peste 2.200 de asigurati si nu de inscrisi, beneficiati de formula de calcul a capitatiei pentru cabinetele care au un medic angajat. In cazul in care, lista este doar de peste 2.200 de "inscrisi", iar numarul de persoane asigurate este sub 2.200 nu puteti beneficia de formula de calcul a capitatiei pentru medicii angajati. (din relaterea dumneavostra nu rezulta exact ce categorie de "pacienti" aveti: peste 2.200 "asigurati" sau "peste 2.200 "inscrisi"!).

Dr. Paul Serban

Comentariile sunt închise.